Satuitko osumaan sienimetsällä kultakaivokseen ja mietit, mitä valmistaa kantarelleista? Kun klassiset sienikastikkeet, quichet ja risotot on nautittu, on aika kokeilla uusia herkkuja kantarellista! Kokoamme kantarellireseptejä, jotka korostavat sen monipuolisuutta, mutta tarjoavat uusia makuja. Ja mikä tärkeintä, saa vieraasi kysymään: “Miten ihmeessä näin keksit tehdä?”
Mikä on poutine?
Poutine tulee Kanadasta Quebecistä ja sen historia yltää baarikulttuuriin 1950-luvulle. Yksinkertaisuudessaan annos sisältää ranskanperunoita, tuorejuustoa ja kastiketta.
Nykyäaikana poutine on Kanadassa kansallisruuan asemassa ja sitä tarjoillaan ravintoloista katukioskeihin. Tiesitkö, että poutine on löytynyt myös McDonald’sin ja Burger Kingin menulta?
Kantarellipoutine maistuu parhaalta pitkän metsäretken päätteeksi. Se valmistuu nopeasti ja on täynnä energiaa.
Kantarellipoutine 4:lle
Kastike:
100 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl lihalientä (tai kana- tai kasvislientä)
200 g kantarelleja
1 sipuli
mustapippuria myllystä
Suuruste:
1 rkl maissitärkkelystä
2 rkl vettä
Lisäksi:
500g ranskanperunoita
250g tankomozzarellaa
Timjamia
Aloita valmistamalla ruskeakastike. Ruskista vehnäjauho 75g voissa kastanjanruskeaksi ja lisää valmis lihaliemi. Paista pilkotut sienet ja hienonnettu sipuli lopussa voissa ja lisää kastikkeeseen. Keitä hiljalleen n. 10 min. Sekoita maissitärkkelys ensin kylmään veteen ja suurusta kastike. Mausta mustapippurilla, tarkista suola ja lisää tarvittaessa oman maun mukaan.
Friteeraa tai paista ranskanperunat rapeiksi. Kokoa poutine. Nypi päälle pieniä paloja mozzarellaa ja lusikoi päälle kastiketta. Mausta vielä lopuksi tuoreella timjamilla.
Mitä kokkailisi seuraavaksi kantarelleista? Kurkkaa ainakin meidän kantarelliphilly ja umaminen suolakinuski!