Jokirapupannu Oton tapaan

Perinteisten rapujuhlien alkuruoka saa väistää kun rapujen kanssa kikkailun sijaan keskitytään dippailemaan leipää täyteläisiin jokirapupannuihin.

Jokirapupannu 4:lle Oton tapaan 1  

300 g kuorittuja ravunpyrstöjä 

300 g voita 

3-6 kynttä valkosipulia maun mukaan 

1 puntti persiljaa 

1 puntti tilliä 

150 g Aurajuustoa 

Hienonna valkosipuli ja yrtit ja sekoita pehmeään voihin. Voit valmistaa yrttivoin myös tehosekoittimessa! Laita huoneenlämpöinen pehmeä voi, valkosipulit ja yrtit tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi yrttivoiksi. Mausta ripauksella suolaa. Laita valutetut ravunpyrstöt sopivan kokoiseen uunin kestävään pannuun (pieni valurautapannu, etanapannuja tms.), peitä voilla ja murustele pinnalle Aura-juustoa. Gratinoi uunin grillivastuksen alla, kunnes voi kiehuu ja juusto on kauniisti ruskistunut. Tarjoile vaalean leivän kanssa. 

Jokirapupannu 4:lle Oton tapaan 2  

300g kuorittuja ravunpyrstöjä 

150 g voita 

2 dl kermaa 

8cl Pernodia tai Pastista (voit korvata ripauksella jauhettua fenkolia) 

100 g tuoretta fenkolia 

4 kynttä valkosipulia 

50 g parmesaaniraastetta 

Kuullota hienonnettu fenkoli voissa kunnes kypsää. Lisää alkoholi ja kerma ja anna kiehua minuutti. Kaada tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi kastikkeeksi. Laita valutetut ravunpyrstöt sopivan kokoiseen uunin kestävään pannuun (pieni valurautapannu, etanapannuja tms.), peitä kastikkeella ja ripottele pinnalle parmesaania. Gratinoi uunin grillivastuksen alla, kunnes voi kiehuu ja juusto on kauniisti ruskistunut. Tarjoile vaalean leivän kanssa.