Jälkiruoka

Kantarelli-kahvijäätelö

Jos kotoasi löytyy jäätelökone, sinun on kokeiltava tätä!
Jäätelö, joka inspiroituu suomalaisen kahdesta lempiasiasta – luonnosta ja kahvista. Kantarelli-kahvijäätelö maistuu pähkinäiseltä ja pääsee parhaiten oikeuksiinsa sellaisenaan nautittavana. 

Uskallatko kokeilla?

Kantarelli-kahvijäätelö 
4 keltuaista 
1 dl sokeria 
150 g kantarelleja 
1 tl pikakahvijauhetta 
2 dl kevytmaitoa 
2 dl kuohukermaa 
2 rkl glukoosisiirappia 

Kuullota kantarellit pannulla, kunnes neste on haihtunut. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Kuumenna kattilassa maito ja kerma. Lisää joukkoon muna-sokerivaahto ja kypsennä hiljalleen kattilassa 82 asteiseksi (kunnes seos saostuu kiisselimäiseksi). Tee kypsennys matalalla lämmöllä hiljalleen, ettei seoksesta tule munakokkelia. Kaada seos tehosekoittimeen ja lisää kantarellit, kahvijauhe ja glukoosi. Aja tasaiseksi ”pirtelöksi”. Kaada massa jäätelökoneeseen ja pyöritä jäätelöksi.