Syksyn ensimmäiset omenat upotetaan galetteen 🍎
Galette on monipuolinen piiraspohja niin makeille kuin suolaisillekkin täytteille. Sen kanssa ei ole tarvetta taiteilla tai pyrkiä täydellisyyteen, vaan tärkeintä on maukkaat raaka-aineet ja maku!
Omenagalette
Pohjan resepti löytyy K-Ruoka-sivustolta
2dl Pirkka vehnäjauhoja
2dl Pirkka Luomu grahamjauhoja
100g Pirkka leivontamargariinia
3/4tl suolaa
2rkl Pirkka sokeria
1rkl Pirkka vaniljasokeria
3rkl kylmää vettä
Täytteeseen:
kotimaista omenaa (koosta riippuen 2-4)
1 1/2dl fariinisokeria
2/3 tl Pirkka kanelia
voi- tai margariininokareita
Nypi jauhot, pehmeä leivontamargariini/voi ja suola murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon sokerit ja lisää vesi, sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikinasta yksi pötkö, kääri se muovikelmuun ja nosta jääkaappiin.
Pilko omenat täytteeseen, lisää fariinisokeri ja kaneli. Sekoittele tasaiseksi.
Kauli taikina tasaiseksi ja pyöreäksi. Halutessasi taikinan reunoja voi siistiä veitselle, mutta galette saa olla rouhea. Levitä taikina pellille ja asettele omenaviipaleet päälle niin, että reunoja jää näkyviin noin kaksi senttimetriä. Taittele pohjan reunat omenoiden päälle. Lisää omenaviipaleiden ja taikinan päälle muutama voinokare ja ripottele ruokosokeria taikinan päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Tarjoile esimerkiksi jäätelön, mantelirouheen ja omenoista valmistetun kinuskin kanssa 🌻