Jälkiruoka

Omenagalette

Syksyn ensimm√§iset omenat upotetaan galetteen ūüćé
Galette on monipuolinen piiraspohja niin makeille kuin suolaisillekkin täytteille. Sen kanssa ei ole tarvetta taiteilla tai pyrkiä täydellisyyteen, vaan tärkeintä on maukkaat raaka-aineet ja maku!

Omenagalette

Pohjan resepti l√∂ytyy K-Ruoka-sivustolta

2dl Pirkka vehnäjauhoja
2dl Pirkka Luomu grahamjauhoja
100g Pirkka leivontamargariinia
3/4tl suolaa
2rkl Pirkka sokeria
1rkl Pirkka vaniljasokeria
3rkl kylmää vettä


Täytteeseen:
kotimaista omenaa (koosta riippuen 2-4)
1 1/2dl fariinisokeria
2/3 tl Pirkka kanelia
voi- tai margariininokareita

Nypi jauhot, pehmeä leivontamargariini/voi ja suola murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon sokerit ja lisää vesi, sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikinasta yksi pötkö, kääri se muovikelmuun ja nosta jääkaappiin.


Pilko omenat täytteeseen, lisää fariinisokeri ja kaneli. Sekoittele tasaiseksi.
Kauli taikina tasaiseksi ja py√∂re√§ksi. Halutessasi taikinan reunoja voi siisti√§ veitselle, mutta galette saa olla rouhea. Levit√§ taikina pellille ja asettele omenaviipaleet p√§√§lle niin, ett√§ reunoja j√§√§ n√§kyviin noin kaksi senttimetri√§. Taittele pohjan reunat omenoiden p√§√§lle. Lis√§√§ omenaviipaleiden ja taikinan p√§√§lle muutama voinokare ja ripottele ruokosokeria taikinan p√§√§lle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. 

Tarjoile esimerkiksi j√§√§tel√∂n, mantelirouheen ja omenoista valmistetun kinuskin kanssa ūüĆĽ