Costolette di agnello fritte – eli friteeratut karitsan kyljykset italialaiseen tapaan. Kyljykset tarjoillaan valkosipulipapujen ja minttujogurttikastikkeen kanssa.
Tarvitset:
- karitsan kyljyksiä noin 5–6 kpl syöjää kohden
- 1 pss Pirkka Parhaat pankojauhoa
- 2 kananmunaa
- 4 valkosipulin kynttä
- tuoretta timjamia
- 400 g vihreitä pitkiä papuja
- 200 g turkkilaista jogurttia
- 1 ruukku tuoretta vahvaa minttua
- 1 tl kuivattua minttua
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- oliiviöljyä
- 5 dl rypsiöljyä friteeraamiseen
Ohje:
- Puhdista karitsan kyljistä pahimmat rasvat ja kalvot ja leikkaa ne yksittäisiksi kyljyksiksi (tai pyydä lihamestaria tiskillä leikkaamaan). Voit halutessasi vielä kiillottaa luut veitsellä raapimalla. Marinoi kyljykset oliiviöljyllä, timjamilla ja valkosipulilla. Anna kyljysten marinoitua ainakin pari tuntia. Vinkki: Voit tehdä tämän vaiheen jo edellisenä päivänä!
- Siisti vihreät pavut ja laita ne odottamaan keittämistä.
- Mausta turkkilainen jogurtti kuivatulla ja tuoreella mintulla, suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Laita se jääkaappiin maustumaan.
- Lämmitä öljy 175:een asteeseen laakeassa kattilassa tai lämmitä rasvakeitin. Sillä aikaa kun öljy lämpenee, pyöräytä karitsan kyljysten lihaosa kananmunassa ja sitten pankojauhossa.
- Kiehauta papuja suolatussa vedessä minuutin ajan, siivilöi ja pyöräytä joukkoon hieman valkosipulia, suolaa, pippuria ja oliiviöljyä. Samalla friteeraa kyljyksiä minuutin. Voit paistaa kyljykset myös pannulla tai airfryerissa! Laita lautaselle papuja ja lado niiden päälle kyljyksiä. Tarjoile minttujogurtin kanssa.