Kalaruoat

Lohicarpaccio mandariinifenkolisalaatilla

Lohicarpaccio on herkuttelijan valinta pääsiäisen juhlapöytään. Carpaccio kypsytetään sitruunalla ja tarjoillaan rapsakan mandariinifenkolisalaatin kanssa, joten se on raikas alkuruoka pääsiäisaterialle. Raikkautta tasapainottaa lempeän makuinen ja täyteläinen parmesaanimajoneesi.

Lohicarpaccio mandariinifenkolisalaatilla ja parmesaanimajoneesilla

Tarvitset:

  • 300 g tuoretta lohta
  • 1 fenkoli
  • 2 mandariinia
  • 1 sitruuna
  • 100 g rucolaa
  • 50 g parmesaania
  • 100 g majoneesia
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • oliiviöljyä

Ohje:

  • Leikkaa tuore fenkoli aivan ohuiksi siivuiksi. Mandoliinileikkurilla saat parhaan lopputuloksen, mutta onnistut myös terävällä veitsellä. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu ja mausta suolalla ja oliiviöljyllä. Lohko sekaan mandariinit ja purista muutaman lohkon mehu sekaan antamaan makua. Siirrä salaatti jääkaappiin odottamaan.
  • Sekoita majoneesin sekaan raastettua parmesaania, mausta se suolalla ja mustapippurilla ja siirrä se jääkaappiin. 
  • Leikkaa raa’asta lohifileestä niin ohuita viipaleita kuin pystyt (tai pyydä kalamestaria tiskillä leikkaamaan) ja levitä ne lautasille. Ripottele pinnalle merisuolaa ja mustapippuria. Purista päälle sitruunan mehua ja raasta pintaan sitruunan kuorta. Anna sitruunan kypsentää lohta noin 5 minuuttia.  
  • Lusikoi lohen päälle ohuelti majoneesia, nosta keko fenkolisalaattia lohen päälle ja viimeistele vielä parmesanilla ja rucolalla.
  • Voit viimeistellä carpaccion vielä esimerkiksi rucolalla. Ihana alkupala on valmis nautittavaksi!