Kalaruoat

Pinsa kylmäsavulohella ja piparjuuridipillä

Pinsa on Roomasta kotoisin oleva pizzan serkku, joka hurmaa ilmavalla ja rapealla pohjallaan. Helppo kylmäsavulohipinsa valmistuu käyttäen Pirkka Parhaat -pinsapohjaa. Me nautimme sen viikonlopun illanistujaisissa, mutta se sopii täydellisesti myös arjen nopeaksi herkuksi.

Pinsa kylmäsavulohella ja piparjuuridipillä

Pohja

  • 1 kpl Pirkka Parhaat pinsapohja
  • 1 prk créme fraîche
Täytteet
  • 100 g kylmäsavulohta
  • ½ punasipuli
  • Tuoretta tilliä 
  • Pieni purkki mätiä
  • Sitruunaa
Piparjuuridippi
  • 2 rkl majoneesia
  • noin 1 tl piparjuuritahnaa
  • sitruunaa
  • Suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje:

  1. Levitä pinsapohjan päälle purkki créme fraîchea. Paista pohjaa 5–6 minuuttia, kunnes se saa kevyen rapeuden vaalean ruskean sävyn.
  2. Täytä pinsa: Asettele päälle kylmäsavulohisiivut, punasipuli, tilli ja sitruuna. Viimeistele lusikoimalla mätiä pinsan päälle.
  3. Valmista piparjuuridippi. Sekoita kulhossa majoneesi, piparjuuritahna ja tilkka sitruunamehua. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Valmiit Pirkka Parhaat -pinsapohjat löydät meidän leipäosastolta. Täytteitä voi vaihdella fiiliksen mukaan, millä sinä aiot kokeilla ensimmäisenä? Jaa kokkaushetkesi ja merkitse meidät somessa mukaan tagaamalla @ksupermarkettapiola