Meidän mielestä mikään ei voita pehmeää mantelikakkua kahvipöydässä! Tässä kakussa on pieni salainen ase: ripaus karvasmanteliaromia, joka tuo siihen ihan uuden ulottuvuuden (joka voi toki jakaa mielipiteitä). Meidän suosikki on tarjota kakku tuoreiden mustaherukoiden kanssa. Kokeile myös muilla marjoilla – jos karviaispensaan oksat alkavat jo riippumaan painosta, kokeile ihmeessä niillä!


Jälkiruoat
Mantelikakku
Pehmeä mantelikakku, mascarponevaahtoa ja tuoreita marjoja
- 150 g voita sulatettuna
- 2 dl sokeria
- 3 kananmunaa (huoneenlämpöisiä)
- 1 tl vaniljasokeria tai ½ tl vaniljauutetta
- ¼ tl karvasmanteliaromia
- 150 g mantelijauhoa (3 dl)
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl kardemumma
- 1 tl leivinjauhetta
- 50 g mantelilastuja pinnalle
- Tomusokeria koristeluun
Valmistusohje:
- Lämmitä uuni 175 °C:seen.
- Vatkaa kananmunat ja sokerit vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää voisula ohuena nauhana koko ajan kevyesti sekoittaen.
- Sekoita joukkoon vanilja ja mantelilikööri/aromi.
- Yhdistä mantelijauho, vehnäjauho ja leivinjauhe. Kääntele taikinaan varovasti.
- Voitele ja jauhoita (mantelijauholla) irtopohjavuoka, halkaisija n. 20–22 cm.
- Kaada taikina vuokaan, ripottele päälle mantelilastut.
- Paista uunin alatasolla noin 25–30 min, kunnes pinta on kullanruskea ja tikkuun ei jää taikinaa.
- Anna jäähtyä täysin ennen vuoasta irrottamista. Koristele tomusokerilla.
Mascarponevaahto:
- 250 g mascarponejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 1–2 rkl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje:
- Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi.
- Lisää mascarpone, tomusokeri ja vanilja.
- Vatkaa varovasti, kunnes vaahto on sileää ja kuohkeaa (älä ylivatkaa, ettei rakenne juoksetu).
- Tarjoile kylmänä kakun kanssa.

Tämä kakku sopii niin viikonlopun kahvipöytään kuin juhlahetkiin, ja sen valmistus on yllättävän vaivatonta.