Kylässä: Puroa Goods

Kylässä on juttusarja, jossa pääsemme kurkistamaan tuotteisiin hyllypaikkaa syvemmälle. Tapaamme ihmisiä, joiden intohimosta ja taidosta syntyy meille tuotteita arkiseen kulutukseen tai juhlantuntuisiin hetkiin.

Kesällä 2021 Emmi Viitanen otti puhelimen käteen ja päätti tiedustella hyllypaikkaa smoothielle Ison Omenan Citymarketista: ”Hei, olisi tällainen koronaprojekti syntynyt! Voidaanko kokeilla laittaa kauppaan?” 

Ajatus ravinteikkaasta välipalatuotteesta kypsyi kun korona-aika ja etätyö ajoi kohti uutta. Emmi on Puroa Goodsin perustaja, kokenut ryhmäliikuntaohjaaja sekä aiemmalta uraltaan IP & teknologia juristi. 

Pääsimme kyläilemään Espoon Viherlaaksossa, josta löytyy 2021 perustettu Puroa Goods. Entisen leipomon tiloihin on nyt rakennettu tuotantokeittiö, josta valmistuu 100% aidoista raaka-aineista käsintehtyjä smoothieita. 

Puroa Goods smoothiet

Välipalalta toivoisi energiaa ja vatsan täytettä, mutta markkinoiden valikoima on usein sokerinen eikä välttämättä auta taltuttamaan nälkää. Tähän ongelmaan Emmi on halunnut kehittää tuotteen, joka on helppo nauttia vaikka työn ohessa tai napata mukaan tinkimättä ravinnon laadusta. Puroa Goodsin smoothiet ovat aina valmistettu kokonaisista raaka-ainesta, kuten kotikeittiössä ja sisältää proteiinia, kuitua, hyviä rasvoja & hiilihydraatin lähteitä.

Kotikeittiön smoothie ei kuitenkaan ole kehitetty säilymään kuten Puroa Goodsin tuotteet. Pullotettu smoothie käsitellään korkeapaineistuksella (HPP), joka antaa tuotteelle säilyvyyden jopa 2–3 kuukaudeksi.

Perinteisemmin smoothietuotteissa käytetty kuumapastörointi tuhoaa luonnollisia vitamiineja, kun korkeapaineistus taas hidastaa mikrobien kasvua, samalla säilyttäen kaiken tuoreuden, vitamiinit sekä tuotteen aidon maun. Paineistuksen avulla smoothiessa maistuu aidot raaka-aineet lasten piltin maun sijaan. Tuotteet valmistuu Espoossa, paineistetaan alihankkijalla ja jo viikon sisällä ne pääsevät myyntiin.

Avainlippu viestii kotimaisista raaka-aineista sekä Suomesta ostetusta työstä. Smoothien raaka-aineet ovat mahdollisuuksien mukaan kotimaisia, mutta pähkinät ja osa hedelmistä tuodaan ulkomailta.

Parempia valintoja hyvinvoinnille

”Me haluamme opettaa näillä tuotteilla, että ne on tosi pieniä päivittäisiä valintoja, joilla rakennetaan terveyttä. Monta pientä puroa johtaa suureen hyvään”, Emmi summaa yrityksen missiota.


Tavoitteena ihmisten terveydestä huolehtiminen ja ravinnon saannin takaaminen tulee omasta intohimosta ja elämänkokemuksesta. ”Kun pitkään ympärillä on ollut ihmisiä, jotka kiireen ja stressin keskellä ei ota aikaa omalle hyvinvoinnille ja laiminlyö terveyttä jopa uupumuksen partaalle, on niin merkityksellistä tietää, että tällä tuotteella he tekevät edes tämän yhden asian omalle terveydelle. Aina ei voi tehdä tilaa treenille tai nukkua kahdeksaa tuntia, mutta aina voi valita mitä laittaa suuhun.”

Espoosta kohti kansainvälisiä toimistoja

Entinen ammatti juristina on luonut vahvoja suhteita lakitoimistoihin Helsingissä ja Puroa Goodsin smoothiet löytyvät kaupan kylmäkaappien lisäksi laajalti toimistojen välipalakaapeista. Smaas – eli smoothie as a service palvelee yrityksiä, jotka haluavat satsata työntekijöiden hyvinvointiin. Tulevaisuus näyttää kansainväliseltä ja seuraava jännittävä askel on lähettää smoothiet Tukholman toimistoihin.