Pikareissu Roomaan – kaksi focacciaa 🇮🇹

Italialainen hetki syntyy yksinkertaisuudesta: hyvä leipä, laadukas juusto ja muutama täydellinen lisuke.
Tällä kertaa valinta on sinun – mortadellan ja pistaasin täyteläisyys vai oliivien ja yrttien raikkaus?
Molemmat focacciat ovat parhaimmillaan a temperatura ambiente, huoneenlämpöisinä, jolloin burrata on pehmeää ja oliiviöljy sulautuu leivän pintaan, juuri kuten Italiassa tarjoillaan.

Kaikki herkut makumatkaan löydät helposti meiltä: Leipomo Juuren focaccia, Makulihan mortadella, Pirkka Parhaat burrata ja täyteläinen pistaasipesto muodostavat täydellisen italialaisen hetken kotona – lasillisen kera tai sellaisenaan nautittuna. 🇮🇹

Katso alta raaka-aineet ja valitse oma suosikkisi:

Focaccia mortadellalla ja pistaasipestolla

Pohja:

Leipomo Juuren focaccia (tai muu valmis focaccia-leipä)

Täytteet:

Makulihan mortadella (n. 50–70 g)

Pirkka Parhaat burrata

Täyteläinen pistaasipesto (n. 3 rkl)

Pistaasirouhe tai -muru (n. 2 rkl)

Tuoretta basilikaa

Hyvää oliiviöljyä

Mustapippuria

Focaccia burratalla, oliiveilla ja yrteillä

Pohja:

Leipomo Juuren focaccia (tai vastaava valmis focaccia-leipä)

Täytteet:

Pirkka Parhaat burrata

Kivettömiä mustia tai vihreitä oliiveja

Tuoreita yrttejä – basilikaa, timjamia ja oreganoa

Hyvää oliiviöljyä

Ripaus suolaa ja mustapippuria

(Halutessasi: muutama syötävä kukka tai pisara hunajaa viimeistelyyn)