Italialainen hetki syntyy yksinkertaisuudesta: hyvä leipä, laadukas juusto ja muutama täydellinen lisuke.
Tällä kertaa valinta on sinun – mortadellan ja pistaasin täyteläisyys vai oliivien ja yrttien raikkaus?
Molemmat focacciat ovat parhaimmillaan a temperatura ambiente, huoneenlämpöisinä, jolloin burrata on pehmeää ja oliiviöljy sulautuu leivän pintaan, juuri kuten Italiassa tarjoillaan.

Kaikki herkut makumatkaan löydät helposti meiltä: Leipomo Juuren focaccia, Makulihan mortadella, Pirkka Parhaat burrata ja täyteläinen pistaasipesto muodostavat täydellisen italialaisen hetken kotona – lasillisen kera tai sellaisenaan nautittuna. 🇮🇹
Katso alta raaka-aineet ja valitse oma suosikkisi:

Focaccia mortadellalla ja pistaasipestolla
Pohja:
Leipomo Juuren focaccia (tai muu valmis focaccia-leipä)
Täytteet:
Makulihan mortadella (n. 50–70 g)
Täyteläinen pistaasipesto (n. 3 rkl)
Pistaasirouhe tai -muru (n. 2 rkl)
Tuoretta basilikaa
Hyvää oliiviöljyä
Mustapippuria
Focaccia burratalla, oliiveilla ja yrteillä
Pohja:
Leipomo Juuren focaccia (tai vastaava valmis focaccia-leipä)
Täytteet:
Pirkka Parhaat burrata
Kivettömiä mustia tai vihreitä oliiveja
Tuoreita yrttejä – basilikaa, timjamia ja oreganoa
Hyvää oliiviöljyä
Ripaus suolaa ja mustapippuria
(Halutessasi: muutama syötävä kukka tai pisara hunajaa viimeistelyyn)

