Juhlaan ei tarvita pitkää reseptilistaa. Kaunein lopputulos syntyy, kun yksinkertaiset raaka-aineet asetellaan harkitusti ja annetaan makujen puhua puolestaan. Raikas bresaola valmistetaan meillä Makulihan Sarin tapaan: sitruunalla, makeilla tomaateilla ja oliiviöljyllä. Sen rinnalle koottu juustolautanen on helppo muokata niin makeaksi, suolaiseksi tai rouskuvaksi kuin oma maku vaatii.

Makulihan Sarin bresaola
Tämä bresaola on Sarin vuosien luottoresepti – aina raikas, aina varma ja juuri sopivan kevyt alku juhlapöytään.
Tarvitset ohueksi viipaloitua bresaolaa, makeita tomaatteja, sitruunan, hyvää oliiviöljyä ja mustapippuria.
Levitä bresaola lautaselle ohuena kerroksena. Kuutioi tomaatit hyvin pieniksi ja ripottele pinnalle. Lisää rucola. Purista päälle hieman sitruunaa ja lorauta reilusti oliiviöljyä. Viimeistele tuoreella mustapippurilla.
Vinkki: Tämä alkuruoka on parhaimmillaan silloin, kun tomaatit ovat mahdollisimman makeita.







