Kauniisti koottu: bresaola ja juustolautanen

Juhlaan ei tarvita pitkää reseptilistaa. Kaunein lopputulos syntyy, kun yksinkertaiset raaka-aineet asetellaan harkitusti ja annetaan makujen puhua puolestaan. Raikas bresaola valmistetaan meillä Makulihan Sarin tapaan: sitruunalla, makeilla tomaateilla ja oliiviöljyllä. Sen rinnalle koottu juustolautanen on helppo muokata niin makeaksi, suolaiseksi tai rouskuvaksi kuin oma maku vaatii.

bresaola alkuruoka sitruunalla ja tomaateilla

Makulihan Sarin bresaola

Tämä bresaola on Sarin vuosien luottoresepti – aina raikas, aina varma ja juuri sopivan kevyt alku juhlapöytään.

Tarvitset ohueksi viipaloitua bresaolaa, makeita tomaatteja, sitruunan, hyvää oliiviöljyä ja mustapippuria.
Levitä bresaola lautaselle ohuena kerroksena. Kuutioi tomaatit hyvin pieniksi ja ripottele pinnalle. Lisää rucola. Purista päälle hieman sitruunaa ja lorauta reilusti oliiviöljyä. Viimeistele tuoreella mustapippurilla.

Vinkki: Tämä alkuruoka on parhaimmillaan silloin, kun tomaatit ovat mahdollisimman makeita.

Kokeile ainakin nämä:

Juustolautaseen tulee aina valita omat suosikkijuustot, mutta nämä viisi juustoa muodostavat kokonaisuuden, jossa on pehmeää, voimakasta, makeaa, suolaista ja pähkinäistä. 

Dubai-suklaajuusto
Voimakas ja makeansuolainen erikoisuus, jossa suklaata ja saksanpähkinää.
Brebirousse
Silkkisen kermainen lampaanmaitojuusto, jossa on lempeän makea aromi.
Blue Stilton
Intensiivinen klassikko: suolainen, kermainen ja täyteläisen sinihomeinen.
Petit Brie
Voinen ja pehmeä brie – kaikkien suosikki.
Beemster X-O
Pitkään kypsynyt gouda: karamellinen, pähkinäinen ja kiderakenteinen.

Bonuksena näyttävä Tête de Moine Sveitsiläinen, ohueksi ruusukkeeksi lastuttava juusto, jonka maku on aromaattinen, hieman mausteinen ja sopivan täyteläinen. Kevyet, ilmavat ruusukkeet suorastaan sulavat suuhun.

Miten koota juustolautanen? Juustojen rinnalla hedelmät ja pienet lisukkeet tuovat kokonaisuuteen raikkautta ja juhlavuutta. Viikunat, boysenmarjat ja granaattiomenan siemenet tuovat makeutta ja väriä. Piparit ja keksit tuovat rouskuvuutta ja toimivat täydellisenä vastaparina sekä mietoihin että intensiivisiin juustoihin.

juustolautanen viikunoilla ja pipareilla

Kaikki ainekset löydät K-Supermarket Tapiolasta