Kalaruoat ja Kasvisruoat

Blinit – siikatartar ja tahini-porkkala

Blinikausi on jälleen täällä – tästä ideoita blinitäytteisiin! 

Ajatus tahini-porkkalatäytteen takana oli luoda vegaaninen täyte, jonka pohjana toimisi jokin muu kuin perinteinen sieni. Tämä savuinen täyte maistuu varmasti koko seurueelle, vaikka joukosta ei vegaaneita löytyisikään!

Lohi ja mäti sen sijaan saavat kovan kilpailijan meidän kalatiskin graavatusta siiasta valmistetusta siikatartarista. Rapeat uppopaistetut kaprikset kruunaavat tämän annoksen.

Siikatartar

200 g graavisiikaa
1 omena
1 punasipuli
2 rkl tilliä hienonnettuna
1 rkl kapriksia
1 rkl oliiviöljyä
½ tl sormisuolaa
¼ tl mustapippuria
1 rkl sitruunamehua
Rapeat kaprikset:
3 rkl kapriksia
1 dl rypsiöljyä
Lisäksi:
120 g smetanaa

  • Kuori omena ja punasipuli. Kuutioi omena ja graavisiika. Hienonna punasipuli ja tilli pieneksi. Sekoita keskenään ja lisää joukkoon kaprikset, oliiviöljy, sormisuola, mustapippuri ja sitruunamehu.
  • Lämmitä 1 dl rypsiöljyä pienessä kattilassa noin 180 asteeseen. Valuta kaprikset huolellisesti siivilässä ja kuivaa vielä talouspaperissa, jotta niissä olisi mahdollisimman vähän nestettä. Laita kaprikset varovasti kuumaan öljyyn ja uppopaista niin kauan, että ne aukeavat ja rapeutuvat. Nostele valmiit kaprikset reikäkauhalla talouspaperin päälle jäähtymään.

    Nauti blinit siikatartarin, smetanan ja rapeiden kapristen kera.

Tahini-porkkalatäyte

195 g (125 g) kalavale savu & suola porkkana
1 rkl vaaleaa tahinia
1 rkl sitruunamehua
1 tl hunajaa
200 g kaurafraichea
½ tl suolaa
Lisäksi:
110 g tulinen silmusalaatti

  • Valuta kalavale savu & suola porkkanat siivilässä ja kuutioi porkkanaviipaleet. Sekoita keskenään tahini, sitruunamehu ja hunaja. Lisää joukkoon kaurafraiche, suola sekä porkkanakuutiot.

    Tarjoile blinit tahini-porkkalatäytteen ja silmusalaatin kera.