Vegaanin maksalaatikko on syntynyt täysin Oton omasta tarpeesta kehittää ruoka, jota vegaani voi nauttia kun paha maksalaatikon himo iskee päälle. Jos siis suosit kasviperäistä ruokavaliota, mutta kaipaat klassista maksalaatikkoa – kokeile tätä! Reseptikehittely oli vaativa, sillä monet kasviproteiinit pääsivät lähelle, mutta aina jotain tuntui puuttuvan. Tästä lopputuloksesta Otto voi olla ylpeä ja me muut olemme iloisia, että hän pääsee nauttimaan vegaanina maksalaatikkoa.
Vegaanin maksalaatikko
250g Beanit härkäpapumuru
100g säilyke mustapapuja
1 dl puuroriisiä
3 dl vettä
1 iso sipuli
2,5 dl Oatly imat kaurakermaa
1 dl Oatly imat fraichea
1 dl öljyä
1 dl rusinoita
1 rkl meiramia
1 rkl ravintohiivaa
½ tl jauhettua valkopippuria
½ kasvisliemikuutio
2 tl suolaa
4 rkl tummaa siirappia
2 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
Keitä riisi puolikkaalla kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä n. 15 min.
Ruskista sillä aikaa hienonnettu sipuli öljyssä pannulla. Laita kulhoon mustapavut, Beanit-muru, kaurakermat, mausteet ja siirappi ja soseuta kevyesti sauvasekoittimella, jotta pavut ja Beanit hajoaa pienemmäksi ”jauhetuksi maksaksi”. Lisää riisi, sipulit ja rusinat ja sekoita. Tarkista maku ja kaada voideltuihin vuokiin (ohjeesta tulee kolme kappaletta 0,5L foliovuokaa). Valuta päälle vielä hieman siirappia ja paista 175 asteessa n. 40 minuuttia kunnes pinta on kauniisti ruskistunut.
Nauti tietenkin puolukkahillon kaverina!