Rossinin reseptillä teet vaikutuksen kaikista kriittisimpiinkin vieraisiin. Reseptit komponentit rakentuvat nopeasti ja helposti.
Tapiolan Rossini neljälle
4 kpl 200g naudan sisäfileepihvejä
1 prk (2dl) demi glace
12 cl portviiniä/madeiraa/punaviiniä
40 g hanhen- tai ankanmaksaterriiniä
200g kantarelleja
4 siivua hapanjuurileipää
Voita paistamiseen
2 oksaa timjamia
1 kynsi valkosipulia
400g pitkiä vihreitä papuja
Ota pihvit hyvissä ajoin huoneenlämpöön ja mausta suolalla ja pippurilla.
Leikkaa vuokaleivästä siivuja ja kanttaa suunnilleen pihvien kokoisiksi.
Kastike:
Ruskista kantarellit voissa kuumalla pannulla, lisää kuumalle pannulle madeira ja keitä kasaan. Lisää demi glace ja keitä kunnes pannulla n. 1 dl kastiketta. Tarkista maku. Lisää suolaa, mustapippuria ja ripaus sokeria maun mukaan. Jätä pienelle lämmölle odottamaan.
Annosten valmistus:
Paista pihveihin kaunis väri kuumalla pannulla, voin, timjamin ja valkosipulin kera. Kypsennä pihvit sisälämmöltään 52-asteisiksi 150-asteisessa uunissa.
Samalla kun pihvit paistuvat uunissa, paista leipäviipaleet voissa ja kiehauta pavut suolavedessä.
Kokoa annokset. Nosta pihvit paistetuille leipäviipaleille, asettele viereen papuja, laita lusikallinen linnunmaksaterriiniä pihvien päälle ja lusikoi päälle kuumaa kantarelli-madeirakastiketta.
Reseptistä löytyy myös video-ohjeistus meidän Instagramista!