Liharuoat

Porsaanposket, maa-artisokkapyree ja pekoni-sienikastike

Marraskuun resepti on täydellinen viileän sään lohturuoka: mureaksi haudutetut porsaanposket, joiden lisäkkeenä tarjoillaan syyssesonkiin sopivaa maa-artisokkapyreetä ja annoksen viimeistelevää pekoni-sienikastiketta.

Reseptistä saat annokset neljälle hengelle.

Porsaanposket

1 kg porsaanposkia

2 oksaa timjamia

2 l vettä

1 l lihaliemi tai demi-glace

50 g suolaa

  • Sekoita liemiainekset: timjami, vesi, lihaliemi tai demi-glace ja suola. Valitse kattila tai muu uuniin sopiva astia, johon porsaanposket mahtuvat liemen kanssa.
  • Lisää posket liemeen ja hauduta uunissa 100 asteessa noin 6 tuntia.

Maa-artisokkapyree

1 kg maa-artisokkaa

2 valkosipulinkynttä

4 dl kermaa

75 g voita

ripaus suolaa ja valkopippuria

  • Keitä maa-artisokat kypsiksi kattilassa.
  • Kun maa-artisokat ovat kypsiä, valuta vedet kattilasta ja lisää kerma, voi ja mausteet.
  • Aja tehosekoittimella tai sauvasekoittimella sileäksi.

Pekoni-sienikastike

2 porkkanaa

20 hillosipulia

2 valkosipulinkynttä

200 g pekonia

200 g herkkusieniä

2 dl punaviiniä

2 oksaa timjamia

2 oksaa rosmariinia

2 laakerinlehteä

4 dl demi-glace kastiketta

ripaus suolaa ja mustapippuria

  • Kuori porkkanat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Hienonna pekoni, valkosipuli ja sienet haluamasi kokoisiksi.
  • Kuullota pekoni, valkosipuli ja sienet kattilassa. Käytä kuullottamiseen tarvittaessa nokare voita pekonin rasvan lisäksi.
  • Lisää punaviini kuullottamisen loppuvaiheessa ja kiehauta.
  • Lisää demi-glace kastikepohja, yrtit ja mausteet sekä hillosipulit. Anna kiehua noin 20 minuuttia tai kunnes kastike on sopivan paksuista.