Marraskuun resepti on täydellinen viileän sään lohturuoka: mureaksi haudutetut porsaanposket, joiden lisäkkeenä tarjoillaan syyssesonkiin sopivaa maa-artisokkapyreetä ja annoksen viimeistelevää pekoni-sienikastiketta.
Reseptistä saat annokset neljälle hengelle.
Porsaanposket
1 kg porsaanposkia
2 oksaa timjamia
2 l vettä
1 l lihaliemi tai demi-glace
50 g suolaa
- Sekoita liemiainekset: timjami, vesi, lihaliemi tai demi-glace ja suola. Valitse kattila tai muu uuniin sopiva astia, johon porsaanposket mahtuvat liemen kanssa.
- Lisää posket liemeen ja hauduta uunissa 100 asteessa noin 6 tuntia.
Maa-artisokkapyree
1 kg maa-artisokkaa
2 valkosipulinkynttä
4 dl kermaa
75 g voita
ripaus suolaa ja valkopippuria
- Keitä maa-artisokat kypsiksi kattilassa.
- Kun maa-artisokat ovat kypsiä, valuta vedet kattilasta ja lisää kerma, voi ja mausteet.
- Aja tehosekoittimella tai sauvasekoittimella sileäksi.
Pekoni-sienikastike
2 porkkanaa
20 hillosipulia
2 valkosipulinkynttä
200 g pekonia
200 g herkkusieniä
2 dl punaviiniä
2 oksaa timjamia
2 oksaa rosmariinia
2 laakerinlehteä
4 dl demi-glace kastiketta
ripaus suolaa ja mustapippuria
- Kuori porkkanat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Hienonna pekoni, valkosipuli ja sienet haluamasi kokoisiksi.
- Kuullota pekoni, valkosipuli ja sienet kattilassa. Käytä kuullottamiseen tarvittaessa nokare voita pekonin rasvan lisäksi.
- Lisää punaviini kuullottamisen loppuvaiheessa ja kiehauta.
- Lisää demi-glace kastikepohja, yrtit ja mausteet sekä hillosipulit. Anna kiehua noin 20 minuuttia tai kunnes kastike on sopivan paksuista.