Liharuoat

Pasta carbonara aidosta italialaisesta guancialesta

Pasta carbonara on italialaisen keittiön simppeli klassikko, jossa yksinkertaiset raaka-aineet loistavat. Täyteläinen kastike syntyy aidosta guanciale-lihasta, kananmunasta ja pecorinosta. Tämä herkku sopii täydellisesti niin arjen nopeaksi ateriaksi kuin viikonlopun hemmotteluhetkiin.

Ostoslista

  • 200 g guancialea
  • 200 g spagettia
  • 2 kananmunan keltuaista + 1 kokonainen muna
  • 50 g pecorino romano -juustoa
  • Mustapippuria
  • Suolaa

Valmistus

  1. Kuutioi guanciale ja laita se kylmälle pannulle. Lämmitä pannua keskilämmöllä, kunnes rasva alkaa irrota ja guanciale muuttuu rapeaksi (noin 5–7 min).
  2. Keitä pasta reilusti suolatussa vedessä al dente -kypsyyteen. Ota talteen 1 dl keitinvettä ennen pastan valuttamista.
  3. Sekoita kulhossa kananmunat, raastettu pecorino ja reilusti mustapippuria.
  4. Yhdistä valutettu pasta munaseokseen kulhossa. Sekoita kaikki kuuman veden päällä vesihöyryssä. Lisää hieman keitinvettä, jotta kastike emulsioituu ja muuttuu silkkiseksi.
  5. Tarjoile heti, viimeistele pecorinolla ja mustapippurilla.