Lohta, avokadovaahto ja paahdettuja porkkanoita

Tämä Rôtisseurs-päivän raikas ja elegantti annos on herkkutiskin Ramonan käsialaa.
Pehmeän samettinen avokadovaahto ja uunissa karamellisoituneet porkkanat korostavat täydellisesti mehevän lohen makua.

Tarvitset:

Lohifileen mausteseos:

4kpl 180g ruodotonta lohifilee palaa

2rkl savustettua paprikajauhetta

2rkl valkosipulijauhetta

1tl kuivattua oreganoa

1tl mietoa chilijauhetta

1tl suolaa

1/2tl mustapippuria

1kpl limeä

Avokadovaahto:

2kpl hyvin kypsynyttä avokadoa

200g rasvatonta kreikkalaista jugurttia

1kpl limen mehut

1pkt tuoretta korianteria

2kpl valkosipulinkynttä tai 1tl murskattua valkosipulia

2rkl kylmää vettä tai vähän enemmän

1/2tl suolaa

Uunissa paahdetut porkkanat:

750g porkkanoita

1rkl voita

ripaus suolaa

1tl kuivattua timjamia

1rkl paahdettua seesamöljyä

ripaus mustapippuria

Valmistus:

1. Avokadovaahdon valmistus

Lisää kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja sekoita, kunnes seos on tasainen ja paksu/vaahtomainen. Jos haluat juoksevamman koostumuksen, lisää hieman vettä.

Siirrä valmis vaahto jääkaappiin odottamaan. Voit halutessasi käyttää myös tehokasta sauvasekoitinta tai blenderiä.

2. Uunissa paahdetut porkkanat

Kuumenna uuni 160 asteeseen. Kuori porkkanat ja leikkaa ne sopiviksi tikuiksi.

Asettele porkkanat uunivuokaan tai -pellille. Sulata voi mikrossa ja kaada se porkkanoiden päälle. Lisää seesamiöljy ja mausteet, ja sekoita hyvin, jotta maut leviävät tasaisesti.

Kypsennä porkkanoita koosta riippuen noin 10–15 minuuttia. Porkkanat saavat jäädä hieman napakoiksi.

3. Lohifileepalojen maustaminen ja paistaminen

Mittaa ja sekoita kaikki kuivat mausteet kulhossa. Asettele lohifileepalat astiaan ja mausta ne kauttaaltaan. Jätä palat huoneenlämpöön odottamaan paistoa. Kuumenna pinnoitettu pannu keskilämmölle ja lisää siihen öljyä tai muuta rasvaa.

Aseta lohipalat pannulle nahkapuoli ylöspäin ja paista noin 3 minuuttia. Käännä palat ja paista toista puolta 2–3 minuuttia, tai kunnes kala on kypsää. Huomioi, että paksummat palat vaativat pidemmän paistoajan. Purista hieman limen mehua valmiiden lohipalojen päälle juuri ennen tarjoilua.

Annoksen voit myös tarjoilla riisin tai muun lisukkeen kera