Tämä Rôtisseurs-päivän raikas ja elegantti annos on herkkutiskin Ramonan käsialaa.
Pehmeän samettinen avokadovaahto ja uunissa karamellisoituneet porkkanat korostavat täydellisesti mehevän lohen makua.
Tarvitset:
Lohifileen mausteseos:
4kpl 180g ruodotonta lohifilee palaa
2rkl savustettua paprikajauhetta
2rkl valkosipulijauhetta
1tl kuivattua oreganoa
1tl mietoa chilijauhetta
1tl suolaa
1/2tl mustapippuria
1kpl limeä
Avokadovaahto:
2kpl hyvin kypsynyttä avokadoa
200g rasvatonta kreikkalaista jugurttia
1kpl limen mehut
1pkt tuoretta korianteria
2kpl valkosipulinkynttä tai 1tl murskattua valkosipulia
2rkl kylmää vettä tai vähän enemmän
1/2tl suolaa
Uunissa paahdetut porkkanat:
750g porkkanoita
1rkl voita
ripaus suolaa
1tl kuivattua timjamia
1rkl paahdettua seesamöljyä
ripaus mustapippuria
Valmistus:
1. Avokadovaahdon valmistus
Lisää kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja sekoita, kunnes seos on tasainen ja paksu/vaahtomainen. Jos haluat juoksevamman koostumuksen, lisää hieman vettä.
Siirrä valmis vaahto jääkaappiin odottamaan. Voit halutessasi käyttää myös tehokasta sauvasekoitinta tai blenderiä.
2. Uunissa paahdetut porkkanat
Kuumenna uuni 160 asteeseen. Kuori porkkanat ja leikkaa ne sopiviksi tikuiksi.
Asettele porkkanat uunivuokaan tai -pellille. Sulata voi mikrossa ja kaada se porkkanoiden päälle. Lisää seesamiöljy ja mausteet, ja sekoita hyvin, jotta maut leviävät tasaisesti.
Kypsennä porkkanoita koosta riippuen noin 10–15 minuuttia. Porkkanat saavat jäädä hieman napakoiksi.
3. Lohifileepalojen maustaminen ja paistaminen
Mittaa ja sekoita kaikki kuivat mausteet kulhossa. Asettele lohifileepalat astiaan ja mausta ne kauttaaltaan. Jätä palat huoneenlämpöön odottamaan paistoa. Kuumenna pinnoitettu pannu keskilämmölle ja lisää siihen öljyä tai muuta rasvaa.
Aseta lohipalat pannulle nahkapuoli ylöspäin ja paista noin 3 minuuttia. Käännä palat ja paista toista puolta 2–3 minuuttia, tai kunnes kala on kypsää. Huomioi, että paksummat palat vaativat pidemmän paistoajan. Purista hieman limen mehua valmiiden lohipalojen päälle juuri ennen tarjoilua.
Annoksen voit myös tarjoilla riisin tai muun lisukkeen kera




