Kesäkuun reseptinä on kesäjuhlien menuun täydellisesti sopivat kesäperunat kylmäsavulohitartarilla, voisulalla ja sadon ensimmäisillä sipuleilla höystettynä.
Reseptistä saat annokset neljälle hengelle.
Tarvitset:
- 1 kg uusia perunoita
- 200 g voita
- 4 kpl nippusipulia varsineen
- 1 ruukku tilliä
- 1 ruukku lehtipersiljaa
- 400 g kylmäsavulohta
- 1 tl dijon-sinappia
- 1 dl majoneesia
- 1 sitruuna
- suolaa ja mustapippuria myllystä
Ohje:
- Tee ensin kylmäsavulohitartar. Pilko kylmäsavulohi tartariksi. Sekoita sen joukkoon hienonnettu tilli ja persilja, yksi hienonnettu sipuli ja sipulin vartta, majoneesi ja dijon-sinappi. Mausta sitruunan kuorella ja mehulla sekä suolalla ja pippurilla. Laita jääkaappiin odottamaan.
- Keitä hyvin pestyt perunat suolatussa vedessä. Kun perunat ovat kypsiä, kaada vesi pois ja lisää kattilaan tillin varret. Anna tekeytyä kannen alla 5 minuuttia.
- Sulata voi kattilassa ja lisää loput hienonnetut sipulit voin joukkoon.
- Tarjoile perunat voi-sipuliseoksen ja kylmäsavulohitartarin kanssa ja nauti!