Jos kesällä suomalaisen ruokalautanen täyttyy uusista perunoista, kotimaisista kasviksista ja kaloista, syksyllä se näyttää tältä – kermainen lohipata kotimaisella kaalilla 👩🍳
Ihanaan Suomi lautasella -annokseen tulee kotimaista kaalia ja lohta, kermainen tillikastike ja se tarjoillaan täyteläisen ohran kaverina.
Kermainen lohipata kaalilla
4 annospalaa lohta
½ kaali
3dl ruokakermaa
2dl vettä
kalafondi
ruukku tilliä
sitruunaa
suolaa
pippuria
Yrttiöljy
tilliä
1 dl oliiviöljyä
mausta suolalla ja sitruunalla
Leikkaa kaali ja lohi annospaloiksi ja lisää pataan.
Mausta ruokakerma tillillä ja mustapippurilla. Liota fondi veteen ja lisää ruokakerman joukkoon. Paista uunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia ja nosta vielä lopuksi lämpö 200 asteeseen noin 10 minuutiksi. Raasta sitruunan kuorta päälle.
Valmista yrttiöljy. Lisää hienonnettu tilli, oliiviöljy, sitruuna ja suola tehosekoittimeen. Kun seos on tasainen, siivilöi käyttäen esimerkiksi suodatinpussia. Tarjoile annos ohran kanssa ja ripottele päälle yrttiöljyä.