Kalaruoat

Kermainen lohipata kaalilla

Jos kesällä suomalaisen ruokalautanen täyttyy uusista perunoista, kotimaisista kasviksista ja kaloista, syksyllä se näyttää tältä – kermainen lohipata kotimaisella kaalilla 👩‍🍳

Ihanaan Suomi lautasella -annokseen tulee kotimaista kaalia ja lohta, kermainen tillikastike ja se tarjoillaan täyteläisen ohran kaverina. 

Kermainen lohipata kaalilla

4 annospalaa lohta

½ kaali

3dl ruokakermaa

2dl vettä

kalafondi

ruukku tilliä

sitruunaa

suolaa 

pippuria

Yrttiöljy

tilliä

1 dl oliiviöljyä

mausta suolalla ja sitruunalla

Leikkaa kaali ja lohi annospaloiksi ja lisää pataan.

Mausta ruokakerma tillillä ja mustapippurilla. Liota fondi veteen ja lisää ruokakerman joukkoon. Paista uunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia ja nosta vielä lopuksi lämpö 200 asteeseen noin 10 minuutiksi. Raasta sitruunan kuorta päälle. 

Valmista yrttiöljy. Lisää hienonnettu tilli, oliiviöljy, sitruuna ja suola tehosekoittimeen. Kun seos on tasainen, siivilöi käyttäen esimerkiksi suodatinpussia. Tarjoile annos ohran kanssa ja ripottele päälle yrttiöljyä.