Pintxot ovat baskien vastine espanjalaisille tapaksille. Ne ovat usein cocktailtikun lävistämiä ja sisältävät useamman elementin.
Pintxot ovat loistava sormisyötävä illanviettoihin erityisesti aikuisten kesken. Tästä ohjeesta riittää pintxoja ruoaksi asti noin 4–6 ruokailijalle, riippuen nälkätasosta! 😋
Savusmetanaa ja muikunmätiä
120 g smetanaa
1/8 tl suolaa
n. 5 tippaa Poppamies Liquid Smoke -savuaromia
100 g muikunmätiä
1 pkt Rahms minicocktailtasku (24 kpl)
½ ruukkua ruohosipulia
1 pursotinpussi
Marinoituja jättikatkarapuja
400 g raakoja jättikatkaravunpyrstöjä
1 punainen chili
2 valkosipulin kynttä
4 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 ruukku korianteria
(½ ruukkua ruohosipulia hienonnettuna)
1 hapanjuurileipä
1 El Tacotruck Jalapeno Lime -majoneesia
rypsiöljyä ja voita paistamiseen
Brie-juustoa cantuccinilla
200 g brie-juustoa
1 pss Vicenzi Cantuccini -mantelikeksejä
1 kpl viikuna/kirsikkahillo/viinirypäle/viikunaportviinihilloa
Ilmakuivattua kinkkua ja päärynää
2 pkt suomalainen ilmakuivattu kinkku (n. 15 kpl/pkt)
4 kpl pieniä päärynöitä
1 pss rucolaa
150 g sinihomejuustoa
Työvaiheet:
- Valmista jättikarkaravunpyrstöjen marinadi ja aseta jääkaappiin.
- Sekoita savusmetana, siirrä pursotin pussiin ja laita jääkaappiin. Hienonna ruohosipuli valmiiksi.
- Valmista kinkkupäärynät ja laita jääkaappiin suojattuna. Vinkki: Kiinnitä päärynän ympäri kierretty kinkku cocktailtikulla.
- Kokoa brie-cantuccinit ja laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
- Laita mäti tarvittaessa valumaan.
- Paista leivät ja jättikatkaravut pannulla. Kokoa ja laita tarjolle.
- Pursota smetana minicocktailtaskuihin ja viimeistele mädillä ja ruohosipulilla.
- Nosta kaikki tarjolle ja herkuttele!