Kalaruoat ja Liharuoat

Herkkuja syksyiseen illanviettoon: pintxo-lautanen

Pintxot ovat baskien vastine espanjalaisille tapaksille. Ne ovat usein cocktailtikun lävistämiä ja sisältävät useamman elementin.

Pintxot ovat loistava sormisyötävä illanviettoihin erityisesti aikuisten kesken. Tästä ohjeesta riittää pintxoja ruoaksi asti noin 4–6 ruokailijalle, riippuen nälkätasosta! 😋

Savusmetanaa ja muikunmätiä

120 g smetanaa

1/8 tl suolaa

n. 5 tippaa Poppamies Liquid Smoke -savuaromia

100 g muikunmätiä

1 pkt Rahms minicocktailtasku (24 kpl)

½ ruukkua ruohosipulia

1 pursotinpussi

Marinoituja jättikatkarapuja

400 g raakoja jättikatkaravunpyrstöjä

1 punainen chili

2 valkosipulin kynttä

4 rkl oliiviöljyä

1 tl suolaa

½ tl mustapippuria

1 ruukku korianteria 

(½ ruukkua ruohosipulia hienonnettuna)

1 hapanjuurileipä

1 El Tacotruck Jalapeno Lime -majoneesia

rypsiöljyä ja voita paistamiseen

Brie-juustoa cantuccinilla

200 g brie-juustoa

1 pss Vicenzi Cantuccini -mantelikeksejä

1 kpl viikuna/kirsikkahillo/viinirypäle/viikunaportviinihilloa

Ilmakuivattua kinkkua ja päärynää

2 pkt suomalainen ilmakuivattu kinkku (n. 15 kpl/pkt)

4 kpl pieniä päärynöitä

1 pss rucolaa

150 g sinihomejuustoa

Työvaiheet:

  • Valmista jättikarkaravunpyrstöjen marinadi ja aseta jääkaappiin.
  • Sekoita savusmetana, siirrä pursotin pussiin ja laita jääkaappiin. Hienonna ruohosipuli valmiiksi.
  • Valmista kinkkupäärynät ja laita jääkaappiin suojattuna. Vinkki: Kiinnitä päärynän ympäri kierretty kinkku cocktailtikulla.
  • Kokoa brie-cantuccinit ja laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
  • Laita mäti tarvittaessa valumaan.
  • Paista leivät ja jättikatkaravut pannulla. Kokoa ja laita tarjolle.
  • Pursota smetana minicocktailtaskuihin ja viimeistele mädillä ja ruohosipulilla.
  • Nosta kaikki tarjolle ja herkuttele!