Kampasimpukat kypsyvät nopeasti kuumalla grillillä, jolloin ne jäävät sisältä pehmeiksi ja mehukkaiksi. Kastikkeessa on Pernodia, hieman anista ja ripaus sahramia – juuri sen verran, että ne nostavat esiin simpukan hienon, makean meren maun. Yksinkertainen valmistus, selkeä maku ja täydellinen kypsyys.
Ainekset:
400 g kampasimpukoita
Marinadi:
1 valkosipulinkynsi (hienonnettuna)
1 dl extra virgin -oliiviöljyä
1 dl kuivaa valkoviiniä
mustapippuria maun mukaan
1 rkl sitruunabalsamicoa
Pernod-kastike:
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipuli
2 dl valkoviiniä
5 dl kalalientä
1 kpl sitruunankuorta (ohuelti raastettuna tai suikaleina)
1 rkl lehtipersiljaa (hienonnettuna)
1 dl kuohukermaa
0,1 g sahramia
6 cl Pernodia (anislikööri)
Valmistus:
1. Valmista marinadi ja laita kampasimpukat siihen noin tunniksi.
2.Ota simpukat marinadista, valuta ja mausta suolalla.
3.Grillaa kuumalla pannulla noin minuutti per puoli.
4. Tarjoile heti Pernod-kastikkeen kanssa.
Kastike:
1. Kuullota sipulit, lisää persilja ja valkoviini.
2. Keitä pari minuuttia ja lisää kalaliemi.
3. Keitä neste puoleen, lisää pernod, kerma ja sahrami.
4. Keitä kasaan sopivaksi, mausta ja siivilöi.

 
                                                        


