Grillatut Kampasimpukat by John

Kampasimpukat kypsyvät nopeasti kuumalla grillillä, jolloin ne jäävät sisältä pehmeiksi ja mehukkaiksi. Kastikkeessa on Pernodia, hieman anista ja ripaus sahramia – juuri sen verran, että ne nostavat esiin simpukan hienon, makean meren maun. Yksinkertainen valmistus, selkeä maku ja täydellinen kypsyys.

Ainekset:

400 g kampasimpukoita

Marinadi:

1 valkosipulinkynsi (hienonnettuna)

1 dl extra virgin -oliiviöljyä

1 dl kuivaa valkoviiniä

mustapippuria maun mukaan

1 rkl sitruunabalsamicoa

Pernod-kastike:

1 kpl sipuli

1 kpl valkosipuli

2 dl valkoviiniä

5 dl kalalientä

1 kpl sitruunankuorta (ohuelti raastettuna tai suikaleina)

1 rkl lehtipersiljaa (hienonnettuna)

1 dl kuohukermaa

0,1 g sahramia

6 cl Pernodia (anislikööri)

Valmistus:

1. Valmista marinadi ja laita kampasimpukat siihen noin tunniksi.

2.Ota simpukat marinadista, valuta ja mausta suolalla.

3.Grillaa kuumalla pannulla noin minuutti per puoli.

4. Tarjoile heti Pernod-kastikkeen kanssa.

Kastike:

1. Kuullota sipulit, lisää persilja ja valkoviini.

2. Keitä pari minuuttia ja lisää kalaliemi.

3. Keitä neste puoleen, lisää pernod, kerma ja sahrami.

4. Keitä kasaan sopivaksi, mausta ja siivilöi.