Liharuoat

Grillattua maissikananrintaa, lihamestarin chilivoita ja parsa-perunasalaattia

Aivan pian päästään jo avaamaan grillikausi! Sen takia huhtikuun resepti on grillattua maissikananrintaa, jolle pientä tulisuutta antaa omatekoinen chilivoi. Lisukkeena on kevään sesonkiin täydellisesti sopiva parsa-perunasalaatti.

Reseptistä saat annokset neljälle hengelle.

Järjestämme reseptin maistatuksen kaupallamme perjantaina 12.4. klo 12–17, lämpimästi tervetuloa!

Ostoslista:

  • 4 maissikananrintaa
  • 250 g voita
  • 1 rkl Gochujang chilitahnaa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 2 tl kuivaa timjamia
  • 2 tl valkosipulijauhetta
  • 1 rkl ketsuppia
  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 8 kpl ruusukaalia
  • 6 keskikokoista kiinteää perunaa
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • 1 sitruuna
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 1 salottisipuli
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • oliiviöljyä

Lihamestarin chilivoi

  • Voit tehdä chilivoin jo hyvissä ajoin jääkaappiin odottamaan, sillä se säilyy pitkään. Anna voin pehmetä huoneenlämpöiseksi tai varovasti pehmennä sitä esimerkiksi mikrossa. 
  • Sekoita joukkoon Gochujang, paprika, timjami, valkosipulijauhe ja ketsuppi. Sähkövatkaimella tai yleiskoneessa saat tasaisimman lopputuloksen. 
  • Lusikoi voi leivinpaperille ja muotoile paperia apuna käyttäen voista pötkö. Laita se jääkaappiin tai pakastimeen kovettumaan. 

Parsa-perunasalaatti

  • Keitä ja kuori perunat, ja pilko ne mieleisiksi paloiksi kulhoon.
  • Kuori ja leikkaa parsat paloiksi ja kiehauta niitä 30 sekuntia suolatussa vedessä. Siivilöi ja lisää ne perunoiden joukkoon.
  • Lisää joukkoon yksittäisiksi lehdiksi nypityt raa’at ruusukaalit. Hienonna sekaan sipulit.
  • Mausta sitruunamehulla, suolalla, pippurilla, dijonilla ja oliiviöljyllä. Laita salaatti odottamaan. 

Grillattua maissikananrintaa

  • Mausta kanat suolalla ja pippurilla ja grillaa ne kypsiksi.
  • Ota kanat grillistä ja sivele pintaan maustevoita. Anna kanojen vetäytyä 5 minuuttia ennen kuin leikkaat ne. Tarjoile parsa-perunasalaatin kera!