Aivan pian päästään jo avaamaan grillikausi! Sen takia huhtikuun resepti on grillattua maissikananrintaa, jolle pientä tulisuutta antaa omatekoinen chilivoi. Lisukkeena on kevään sesonkiin täydellisesti sopiva parsa-perunasalaatti.
Reseptistä saat annokset neljälle hengelle.
Järjestämme reseptin maistatuksen kaupallamme perjantaina 12.4. klo 12–17, lämpimästi tervetuloa!
Ostoslista:
- 4 maissikananrintaa
- 250 g voita
- 1 rkl Gochujang chilitahnaa
- 2 tl paprikajauhetta
- 2 tl kuivaa timjamia
- 2 tl valkosipulijauhetta
- 1 rkl ketsuppia
- 1 nippu vihreää parsaa
- 8 kpl ruusukaalia
- 6 keskikokoista kiinteää perunaa
- 1 rkl dijon-sinappia
- 1 sitruuna
- 1 nippu kevätsipulia
- 1 salottisipuli
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- oliiviöljyä
Lihamestarin chilivoi
- Voit tehdä chilivoin jo hyvissä ajoin jääkaappiin odottamaan, sillä se säilyy pitkään. Anna voin pehmetä huoneenlämpöiseksi tai varovasti pehmennä sitä esimerkiksi mikrossa.
- Sekoita joukkoon Gochujang, paprika, timjami, valkosipulijauhe ja ketsuppi. Sähkövatkaimella tai yleiskoneessa saat tasaisimman lopputuloksen.
- Lusikoi voi leivinpaperille ja muotoile paperia apuna käyttäen voista pötkö. Laita se jääkaappiin tai pakastimeen kovettumaan.
Parsa-perunasalaatti
- Keitä ja kuori perunat, ja pilko ne mieleisiksi paloiksi kulhoon.
- Kuori ja leikkaa parsat paloiksi ja kiehauta niitä 30 sekuntia suolatussa vedessä. Siivilöi ja lisää ne perunoiden joukkoon.
- Lisää joukkoon yksittäisiksi lehdiksi nypityt raa’at ruusukaalit. Hienonna sekaan sipulit.
- Mausta sitruunamehulla, suolalla, pippurilla, dijonilla ja oliiviöljyllä. Laita salaatti odottamaan.
Grillattua maissikananrintaa
- Mausta kanat suolalla ja pippurilla ja grillaa ne kypsiksi.
- Ota kanat grillistä ja sivele pintaan maustevoita. Anna kanojen vetäytyä 5 minuuttia ennen kuin leikkaat ne. Tarjoile parsa-perunasalaatin kera!