Toukokuun resepti on grillattua iberico-porsaan secretoa, jonka lisäkkeenä on keittiömestarin korvasienikastiketta ja lempeän pähkinäisellä Comte-juustolla gratinoitua perunaa.
Reseptistä saat annokset neljälle hengelle.
Tarvitset:
- Iberico-porsaan secretoa, syöjistä riippuen noin 120–200 g syöjää kohden
- 150 g esikäsiteltyjä korvasieniä. Mikäli käytät tuoreita sieniä, katso linkistä ohjeet niiden turvalliseen käsittelyyn: https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/raaka-aineet/nain-kasittelet-korvasienet
- 50 g voita
- 4 dl kuohukermaa
- 1 iso salottisipuli
- 2 dl mietoa kasvislientä
- 2 rkl espressoa tai 1 pss/annos espresso -pikakahvia
- Tuoretta timjamia
- 800 g kiinteää perunaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 150 g Comte-juustoa
- Suolaa ja mustapippuria myllystä
Comte-perunaa
- Tee ensin perunalisäke. Kuori ja viipaloi perunat noin kolmen millimetrin ohuiksi siivuiksi. Mandoliinilla saat tasapaksua siivua!
- Laita perunat hyvin voideltuun vuokaan.
- Mausta perunoita suolalla ja pippurilla ja sekoita joukkoon oliiviöljy.
- Paista uunissa folion alla 175 asteessa 45 minuuttia. Lisää kerma ja raastettu Comte. Paista vielä 150 asteessa 45 minuuttia, kunnes peruna kypsää ja pinta kauniisti gratinoitunut.
Keittiömestarin korvasienikastike
- Pilko korvasienet kastikepaloiksi ja hienonna salottisipuli. Kuullota sipulia voissa, kunnes se on kypsää.
- Lisää kastikkeeseen vehnäjauho.
- Lisää kasvislientä vähän kerrallaan ja anna kiehua voimakkaasti. Sekoita hyvin koko ajan.
- Laske lämpöä ja lisää 2 dl kuohukermaa, espresso ja tuoretta timjamia. Anna hautua miedolla lämmöllä pulpahdellen.
Grillattua iberico-porsaan secretoa
- Mausta secreto suolalla ja pippurilla ja grillaa. Varo grillaamasta kuivaksi!
- Possunkin voi jättää sisältä hieman roseeksi, jolloin se pysyy mehukkaana ja maukkaana!