Kasvisruoat ja Liharuoat

Dumplingsit kotona

Kun haluat kokeilla kotikeittiössä jotain uutta, mutta haluat olla varma, että lopputulos on maistuva – valmista dumplingseja! Täyte valmistuu käden käänteessä ja nyytit voi hyvin kääriä pakasteesta löytyvään valmistaikinaan. Taitteluun kannattaa varata käsipareja, mutta mukava näpertely kasvattaa ruokahalua!

Perinteisiä täytteitä dumplingseihin on jauhettu liha, kala ja äyriäiset. Meidän reseptikehittelyssä menestykseksi osoittautui Muun grillimakkara, joka puristeltiin massaksi muiden mausteiden sekaan. Alta löydät siis reseptit klassisempaan makkaratäytteeseen sekä vegaaniseen versioon.

Possudumplingsit 

400g sikanautajauhelihaa 

50g kevätsipulia 

1 rkl soijakastiketta 

1 rkl seesamiöljyä 

1 rkl tummaa siirappia 

1 rkl inkivääritahnaa 

1 rkl valkosipulitahnaa 

1 rkl maizenaa 

1tl suolaa 

Vegaaniset makkaradumplingsit 

300g Muu grillimakkaraa (1 paketti) 

50g kevätsipulia 

1 rkl soijakastiketta 

1 rkl seesamiöljyä 

1 rkl tummaa siirappia 

1 rkl inkivääritahnaa 

1 rkl valkosipulitahnaa 

1 rkl maizenaa 

Sekoita kaikki ainekset kulhossa! Täytä dumplingsit ja taittele nyytit huolellisesti kiinni. Taitteluun löytyy lukuisia ohjevideoita, joten kannattaa oman sorminäppäryyden mukaan valita itselle sopiva. On tärkeä painella taikinanyytit kiinni, sillä muuten se hajoaa paistossa.

Kun dumplingsit on valmiina, paista toiselta puolelta öljyssä kullanruskeiksi. Lisää pannulle 2 rkl vettä ja höyrytä kannen alla 3 min kypsäksi. 

Nauti yksinkertaiseen soija-chilikastikkeeseen dippaillen.

Jos haluat kerralla tehdä suuremman satsin, voit pakastaa ne ennen paistoa. Aseta väljästi esimerkiksi tarjottimelle ja pakasta, kunnes ne on jähmettynyt. Kun dumplingsit on jäätynyt, voit siirtää ne tiiviimmin esimerkiksi pakastepussiin.