Chimichurri flank steak mustajuuripyreellä

Matiaksen luoma Rôtisseurs-päivän suosikki – mehukas flank steak, raikas chimichurri ja samettinen mustajuuripyree. Moderni klassikko.

Chimichurri-kastike

Ainekset:

4 dl öljyä

1,5 dl punaviinietikkaa

½ valkosipuli

1 punainen chili

2 punttia korianteria

2 punttia persiljaa

1 tl paprikajauhetta

2 tl suolaa

1 tl sokeria

1 tl mustapippuria

Valmistus:

Sekoita kaikki ainekset blenderissä tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää blenderiin vain yksi puntti korianteria ja yksi puntti persiljaa.

Pilko loput yrtit veitsellä ja sekoita ne käsin kastikkeen joukkoon.

Naudan flank steak

Ainekset:

n. 800 g naudan flank steak

hienoa merisuolaa

rouhittua mustapippuria

öljyä paistamiseen

Valmistus:

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Ripottele hienoa merisuolaa lihan pinnalle noin 30 minuuttia ennen paistoa. Kuumenna paistinpannu korkealle lämmölle ja lisää pieni määrä öljyä. Paista lihaa noin 3–5 minuuttia per puoli, kunnes se saavuttaa halutun kypsyysasteen. Paistamisen jälkeen mausta rouhitulla mustapippurilla ja anna vetäytyä hetki ennen leikkaamista.

Lihan leikkaaminen:

Flank steakissa lihassyyt kulkevat pitkittäin lihan pituussuunnassa. Viipaloi liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi, jotta rakenne pysyy mureana.

Mustajuuripyree

Ainekset:

600 g mustajuurta

2 salottisipulia

1 valkosipulinkynsi

50 g voita

2 dl täysmaitoa

1 dl kuohukermaa

suolaa maun mukaan

Valmistus:

Kuori mustajuuret juoksevan veden alla ja leikkaa kuutioiksi. Säilytä kuoritut mustajuuret kylmässä vedessä kypsentämiseen asti, jotta ne eivät tummu. Hienonna salottisipulit ja valkosipuli. Kuumenna voi kattilassa ja kuullota sipuleita hetki. Lisää joukkoon mustajuuri, maito ja kerma.

Keitä, kunnes mustajuuret ovat täysin pehmeitä. Siivilöi ylimääräinen neste, mutta säästä se siltä varalta, että pyreetä tarvitsee ohentaa. Soseuta mustajuuret sileäksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Mausta suolalla ja ohenna tarvittaessa keitinliemellä.

Marinoitu punasipuli

Ainekset:

1 (n. 100 g) punasipuli

1 dl valkoviinietikkaa

1 ¼ dl sokeria

1 ½ dl vettä

Valmistus:

Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta kattilassa etikka, sokeri ja vesi. Kaada kuuma liemi sipulien päälle purkkiin. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin.

Anna tekeytyä vähintään muutaman tunnin tai yön yli.

Tarjoile flank steak -viipaleet mustajuuripyreen ja marinoidun punasipulin kanssa. Viimeistele annos chimichurri-kastikkeella ja nauti!