Agnello alla cacciotore on italialainen karitsapata, joka tarjoillaan perinteisesti pääsiäisen juhla-aterialla. Hauduta pata liedellä herkullisen mureaksi salvialla ja valkoviinillä maustetussa tomaattiliemessä. Umamiset anjovisfileet viimeistelevät padan maun.
Ainekset
1 kpl (1,2 kg) maustettu karitsanpaisti
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl voita
½ ruukkua salviaa
3 dl vettä
2 dl valkoviiniä
70 g (1 tlk) tomaattipyreetä
1 rkl punaviinietikkaa
1 kpl liha-annosfondi (gluteeniton)
1/2 tl mustapippuria rouhittuna
4 kpl (n. 1/2 prk) anjovisfileetä
Suurustus:
1/2 dl vettä
1 rkl maissitärkkelystä
Valmistus:
1. Leikkaa paisti noin 2 cm:n kuutioiksi ja jätä huoneenlämpöön puoleksi tunniksi.
2.Kuori sipuli, halkaise ja leikkaa se puolirenkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota sipuleita öljyssä padassa tai paksupohjaisessa kattilassa muutama minuutti. Siirrä sipulit lautaselle. Lisää voi pataan ja ruskista lihakuutiot.
3.Hienonna salvia. Lisää salvia, sipulit, vesi, viini, pyree, viinietikka, fondi ja pippuri pataan. Kiehauta ja hauduta pata kannen alla mureaksi, noin 1 ½ tuntia.
4.Hienonna anjovikset ja lisää pataan. Tee suurus sekoittamalla maissitärkkelys veteen ja sekoita se pataan. Keitä sekoitellen noin 3 minuuttia, kunnes liemi hieman sakenee. Tarjoa karitsapata esimerkiksi puolikkaiden uuniperunoiden, perunamuusin tai vaikkapa polentan kanssa.




