Herkkutiskin aarrekaapit – Dry Age

Mitä olisi herkkukauppa ilman omia Dry Ager -kaappeja?

Lihan ja kalan raakakypsentäminen on jo pitkälle historiaan ulottuva säilömismenetelmä. Nyt teknologian kehityttyä sille on rakentunut turvallinen ja hygieeninen prosessi. Parhaimmillaan lihoja voidaan riiputtaa kaapissa jopa 8 viikkoa, mutta jotkut palat valmistuvat nopeammin noin 4–6 viikossa. Tiesitkö, että samaa dry aging -metodia voidaan käyttää myös juustoihin ja viineihin?

Dry age -kaapissa kypsytettyä naudan fileeselkää.
Mitä on Dry Aging?

Dry Age -liha on raakakypsytyskaappissa kypsennettyä. Ajan kanssa kaapissa liha alkaa tiivistymään, haihduttamaan nestettä ja tämän myötä tuotteeseen syntyy toivottua mureutta ja intensiivistä, umamista makua. Myös lihan ulkonäkö on kontrastisempi ja tummempi sävyltään. Dry Ager -kaappi on patentoitu ja optimoitu nykyaikaiselle, turvalliselle säilömiselle. Oikealla lämpötilalla, kaapin ilmankosteudella ja -kierrolla saadaan estettyä lihan pilaantuminen ja voidaan välttää bakteereiden syntymistä.

Raakakypsytettyä lihaa voidaan valmistaa aivan tavallisen tapaan.

Dry age kysytettyä hamachia

Uusimpana meiltä saa myös raakakypsytettyä kalaa, kuten hamachia. Dry aged -kala on vielä kohtalaisen harvinaista Suomessa eikä sitä löydy kuin muutamia huippuravintoloita lukuun ottomatta, mutta meiltä sitä on mahdollista ostaa omaan kotikeittiöön.

Lisätietoa kaappien ajankohtaisista sisällöistä ja myyntipäivistä saat meidän herkkutiskin osaavalta henkilökunnalta.