Kuka nyt ei rakastaisi pizzaa! Joten miksi sitä ei tarjoilisi myös brunssillakin? Maukas ja raikas brunssipizza valmistuu näppärästi ja tekee vaikutuksen kaikista krantuimpiinkin vieraisiin 🍕🥦 Täytteitä voi varioida omien mieltymysten ja sesonkien mukaan. Esimerkiksi kesällä nautitaan mehukkaita tomaatteja, syksyllä vihreitä papuja ja talvella voi kääntyä tarvittaessa säilykkeiden suuntaan. Reseptissä on oikaistu mutkia käyttämällä Fontanan valmista täysjyvä pizzapohjaa.
Brunssipizzaan tarvitset:
Valmis pizzapohjia
1 pkt varsiparsakaalia
2 keitettyä kananmunaa
Pikkelöityjä punasipuleja
Kevätsipulia
Korianteria
Ruohosipulia
Oliiviöljyä
Sitruuna
Suola
Kermainen pestokastike:
1 nippu basilikaa
1 jalapeno
1 valkosipulinkynsi
1dl parmesaania
1dl jogurttia
2rkl majoneesia
2rkl oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehua
1rkl omenaviinietikkaa
Kourallinen paahdettuja cashewpähkinöitä
Pikkelöity punasipuli
Valmista pikkelöidyt punasipulit. Yksinkertainen 1-2-3 pikkeliliemi eli sekoita 1 osa viinietikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä. Kuumenna vesi hellalla, lisää ainekset ja sekoita. Lisää joukkoon ohueksi siivutetut punasipulit.
Ota pizzapohjat pakkauksesta ja voitele kevyesti oliiviöljyllä. Paista uunissa noin 225 asteessa kunnes pizza on kullanruskea. Kun pizzapohja on uunissa, valmista varsiparsakaalit. Mausta parsakaalit oliiviöljyllä, sitruunalla ja suolalla. Paista pannulla noin 8 minuuttia tai kunnes niissä on hyvä paistopinta. Laita samalla kananmunat keittymään noin 6 minuutiksi tai oman maun mukaan.
Valmista kermainen pestokastike sekoittaen kaikki ainekset blenderissä tai tehosekoittimella tasaiseksi. Anna pizzapohjan jäähtyä hieman ja kokoa lisäämällä päälle pestokastiketta, varsiparsakaalit, valitsemasi yrtit, keitetyt kananmunat ja pikkelöidyt sipulit.
Kanna brunssipöytään ja nauti!