Liharuoat

Syksyinen possupata

Syyskuun resepti on syksyinen possupata, johon sujautimme paljon herkullisia sesonkijuureksia, kuivattua tattia sekä lihatiskin kassleria. Jos kotoasi löytyy isompi pata, noudata reseptin määriä. Pienempää pataa käyttäessä puolita määrät. Isolla padalla kokatessasi voit kuitenkin valmistaa useamman päivän ruoat näppärästi yhdellä kertaa!

Syksyinen possupata
(8 annosta, n. 3,5 l pata)
Tarvitset:

1 kg porsaan kassleria
1 rkl voita
1 rkl rypsiöljyä
1 ½ tl suolaa
1 tl mustapippuria
3 kpl valkosipulin kynsiä
2 sipulia
250 g porkkanaa
250 g juuriselleriä
250 g lanttua
150 g palsternakkaa
3,33 dl alkoholitonta omenasiideriä
7 dl vettä
1 lihaliemikuutio
1 rkl dijon-sinappia
25 g kuivattua herkkutattia
1 ruukku tuoretta timjamia
700 g myskikurpitsaa
1–2 rkl soijakastiketta

Suurustamiseen:
1 rkl vehnäjauhoja
½ dl vettä

Ohje:

  1. Ota kassler huoneenlämpöön tunnin ajaksi ennen ruoanvalmistusta.

    2. Kuumenna uuni 160 asteeseen. Pilko kassler paloiksi ja ruskista pinnat padassa liedellä kahdessa osassa voiöljyseoksessa, mausta suolalla ja mustapippurilla.

    3. Kuori sipulit, hienonna valkosipuli ja leikkaa sipuli paloiksi. Kuori porkkanat, juuriselleri, lanttu ja palsternakka ja pilko ne reiluiksi paloiksi. Lisää pataan.

    4. Laita pata levylle ja lisää siideri, lihaliemi, dijon-sinappi ja murusta kuivattu herkkutatti liemen joukkoon. Kiehauta neste ja lisää timjamit pataan. Laita kansi päälle ja siirrä kypsymään uuniin 1,5 tunnin ajaksi.

    5. Padan kypsyessä kuori myskikurpitsa, poista siemenet ja pilko paloiksi.

    6. 1,5 tunnin haudutuksen jälkeen ota pata uunista ja tarkista maku, mausta soijakastikkeella. Lisää pataan myös kurpitsakuutiot ja kypsennä uunissa vielä puolen tunnin ajan.

    7. Suurusta kastike halutessasi sekoittamalla vesi ja vehnäjauho keskenään tasaiseksi ja sekoittamalla seos huolellisesti liemen joukkoon.

Tarjoile possupata perunamuusin tai riisin kanssa.