Kalaruoat

Muikku-boquerones

Elokuun reseptinä on todellinen sesonkiherkku: omenasiiderietikassa marinoidut muikut! Muikku-boquerones on trendikäs bistroruoka, joka on äärimmäisen helppo valmistaa myös kotona. Ota tästä ohje talteen ja suunnista kalatiskillemme!

Tarvitset:

  • 300 g muikku- tai silakkafileitä
  • 1,5 rkl suolaa
  • n. 1,5 dl omenasiiderietikkaa
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 1–2 kpl punaista chiliä
  • ½ ruukkua lehtipersiljaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • ¼ tl mustapippuria
  • kapriksen marjoja
  • patonkia

Ohje:

1. Poista muikkufileistä selkäranka ja huuhtele ne jääkylmällä vedellä.


2. Asettele fileet vierekkäin laakeaan kannelliseen astiaan ja ripottele suola tasaisesti fileille. Voit kerrostaa muikut, mutta ripottele suolaa fileille aina ennen uutta kerrosta. Anna maustua 10 minuutin ajan.


3. Lisää siiderietikkaa niin, että fileet peittyvät. Anna marinoitua jääkaapissa noin kuuden tunnin ajan.


4. Kuori ja hienonna valkosipulit. Poista chilin siemenet ja pilko pieniksi paloiksi. Hienonna lehtipersilja. Sekoita valkosipuli, chili, lehtipersilja ja mustapippuri oliiviöljyn joukkoon.


5. Kaada etikka pois ja lisää makuöljy. Anna vielä maustua vähintään 2 tunnin ajan jääkaapissa ennen tarjoilua.


6. Asettele muikut vadille ja viipaloi päälle kapriksen marjoja. Tarjoile patongin kera.