Kalaruoat

Kesäperunat kylmäsavulohitartarilla, voisulalla ja sipulilla

Kesäkuun reseptinä on kesäjuhlien menuun täydellisesti sopivat kesäperunat kylmäsavulohitartarilla, voisulalla ja sadon ensimmäisillä sipuleilla höystettynä.

Reseptistä saat annokset neljälle hengelle.

Tarvitset:

  • 1 kg uusia perunoita
  • 200 g voita 
  • 4 kpl nippusipulia varsineen
  • 1 ruukku tilliä
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 400 g kylmäsavulohta
  • 1 tl dijon-sinappia
  • 1 dl majoneesia
  • 1 sitruuna
  • suolaa ja mustapippuria myllystä

Ohje: 

  1. Tee ensin kylmäsavulohitartar. Pilko kylmäsavulohi tartariksi. Sekoita sen joukkoon hienonnettu tilli ja persilja, yksi hienonnettu sipuli ja sipulin vartta, majoneesi ja dijon-sinappi. Mausta sitruunan kuorella ja mehulla sekä suolalla ja pippurilla. Laita jääkaappiin odottamaan. 
  2. Keitä hyvin pestyt perunat suolatussa vedessä. Kun perunat ovat kypsiä, kaada vesi pois ja lisää kattilaan tillin varret. Anna tekeytyä kannen alla 5 minuuttia. 
  3. Sulata voi kattilassa ja lisää loput hienonnetut sipulit voin joukkoon.
  4. Tarjoile perunat voi-sipuliseoksen ja kylmäsavulohitartarin kanssa ja nauti!