Liharuoat

Grillattua iberico-porsaan secretoa, keittiömestarin korvasienikastiketta ja Comte-perunaa

Toukokuun resepti on grillattua iberico-porsaan secretoa, jonka lisäkkeenä on keittiömestarin korvasienikastiketta ja lempeän pähkinäisellä Comte-juustolla gratinoitua perunaa.

Reseptistä saat annokset neljälle hengelle.

Tarvitset:

  • Iberico-porsaan secretoa, syöjistä riippuen noin 120–200 g syöjää kohden
  • 150 g esikäsiteltyjä korvasieniä. Mikäli käytät tuoreita sieniä, katso linkistä ohjeet niiden turvalliseen käsittelyyn: https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/raaka-aineet/nain-kasittelet-korvasienet
  • 50 g voita
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 iso salottisipuli
  • 2 dl mietoa kasvislientä
  • 2 rkl espressoa tai 1 pss/annos espresso -pikakahvia
  • Tuoretta timjamia
  • 800 g kiinteää perunaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 150 g Comte-juustoa
  • Suolaa ja mustapippuria myllystä

Comte-perunaa

  1. Tee ensin perunalisäke. Kuori ja viipaloi perunat noin kolmen millimetrin ohuiksi siivuiksi. Mandoliinilla saat tasapaksua siivua! 
  2. Laita perunat hyvin voideltuun vuokaan. 
  3. Mausta perunoita suolalla ja pippurilla ja sekoita joukkoon oliiviöljy.
  4. Paista uunissa folion alla 175 asteessa 45 minuuttia. Lisää kerma ja raastettu Comte. Paista vielä 150 asteessa 45 minuuttia, kunnes peruna kypsää ja pinta kauniisti gratinoitunut. 

Keittiömestarin korvasienikastike

  1. Pilko korvasienet kastikepaloiksi ja hienonna salottisipuli. Kuullota sipulia voissa, kunnes se on kypsää.
  2. Lisää kastikkeeseen vehnäjauho. 
  3. Lisää kasvislientä vähän kerrallaan ja anna kiehua voimakkaasti. Sekoita hyvin koko ajan.
  4. Laske lämpöä ja lisää 2 dl kuohukermaa, espresso ja tuoretta timjamia. Anna hautua miedolla lämmöllä pulpahdellen.  

Grillattua iberico-porsaan secretoa

  1. Mausta secreto suolalla ja pippurilla ja grillaa. Varo grillaamasta kuivaksi! 
  2. Possunkin voi jättää sisältä hieman roseeksi, jolloin se pysyy mehukkaana ja maukkaana!